Αίολος-Τενεάτης Αθικίων 0-3

Την τρίτη του ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις γνώρισε ο Αίολος, με τον Τενεάτη Αθικίων να περνά νικηφόρα από το Καρπενήσι με σκορ 0-3.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 16:00 με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική, παρουσία περίπου 250 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα με σύνθεση ανάγκης για ένα ακόμη παιχνίδι προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός στο μέτρο του εφικτού. Οι «τζιαλομπλού» γνώρισαν την 3η τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και θα προσπαθήσουν στα επόμενα παιχνίδια να τελειώσουν τη διαδικασία με ψηλά το κεφάλι, καθώς δεν διεκδικούν βαθμολογικά την άνοδο. Στα δυσάρεστα το γεγονός πως προστέθηκαν ακόμη δυο ποδοσφαιριστές στο ιατρικό δελτίο της ομάδας του Καρπενησίου.

Ο Τενεάτης του Δημήτρη Ποτήρη έχοντας το βαθμολογικό κίνητρο και την υποστήριξη των φίλων του έφτασε στην πρώτη του νίκη στη διαδικασία των μπαράζ, παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Χρήστος Κατσίκας άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ενώ ο ίδιος στην επανάληψη διαμόρφωσε το 0-3. Με ένα ακόμη γκολ του Μιχάλη Κιούση η νίκη των φιλοξενούμενων πήρε διαστάσεις θριάμβου. Δοκάρια είχαν για τους φιλοξενούμενους οι: Χρήστος Κατσίκας, Χρήστος Τσουμάνης και Τάσος Παπαχρήστου (Στη φάση του 0-3).

Μόνιμες απουσίες

Για τον Αίολο δεν έπαιξαν οι τραυματίες Χάρης Ζαραβέλης, Δημήτρης Ρούσσης και Δημήτρης Ίβρος, καθώς και οι: Λευτέρης Αδάμ και Άλεξ Μπακαλίδης για επαγγελματικούς λόγους, δυσχεραίνοντας το έργο των Ευρυτάνων. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας είχε στη διάθεση του μόλις 15 ποδοσφαιριστές, καθώς απουσίαζαν και οι: Νάσος Τριανταφυλλόπουλος και Θανάσης Καρφής.

«Εκτελεστής» ο Κατσίκας

 

Στην ομάδα του Τενεάτη αγωνίζεται ο Χρήστος Κατσίκας (Φωτογραφία), που έχει αγωνιστεί σε: Απεραντιακό, Άγραφα και Αίολο. Είχε την ευκαιρία να συναντήσει γνωστούς, φίλους και παλαιούς συμπαίχτες. Ο Καρδιτσιώτης άσος μάλιστα σκόραρε δυο φορές και έφτασε τα τέσσερα γκολ στα μπαράζ, δείχνοντας την εξαιρετική δεινότητα του στο σκοράρισμα.

Εύκολο έργο

Τον αγώνα σφύριξε με επιτυχία ο Βασίλης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία), που είχε διευθύνει και το παιχνίδι του Αιόλου με την Ποταμιά για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Βοηθοί του ήταν οι: Θανάσης Δόδογλου και Νικηφόρος Φαρμάκης, που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Οι δυο βοηθοί βρέθηκαν στο Καρπενήσι και στην πρεμιέρα των πρωταθλητών Ευρυτανίας με τη Χαλκίδα. Και οι τρεις ανήκουν στον σύνδεσμο Φθιώτιδας.

Δυο αλλαγές

Θέση στο αρχικό σχήμα του Αιόλου πήραν οι: Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία αριστερά) και Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία δεξιά), που απουσίαζαν ενάντια στο Μοσχάτο. Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Πιστιόλη και Πάνο Μάρκη, που μπήκαν ως αλλαγή.


Α΄ Μέρος

Μονόλογος και προβάδισμα

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Αίολο να έχει παθητικό ρόλο. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ποτήρη προηγήθηκαν με 0-1.

Κινήθηκε στην «πλάτη»

Ο Τενεάτης άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με έξυπνη κεφαλιά του Χρήστου Κατσίκα, ύστερα από την εξαιρετική μπαλιά του Στάθη Λέκκα.

Δυο δοκάρια

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δυο δοκάρια με κεφαλιές του Χρήστου Κατσίκα στο 28΄ και του Χρήστου Τσουμάνη (Φωτογραφία) στο 39΄.

Επιπρόσθετες απώλειες

Στα ήδη υπάρχοντας προβλήματα των γηπεδούχων προστέθηκαν οι τραυματισμοί του Κώστα Μπόνια στο 41΄ και του Πάνου Μάρκη στο 81΄.

Β΄ Μέρος

Πέρασε εύκολα

Οι πρωταθλητές Κορινθίας με δυο σχετικά γρήγορα τέρματα έφτασαν στο 0-3 και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στα Play Off απέναντι στον φιλότιμο Αίολο.

Ίδιος σκόρερ

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2 στο 58ο λεπτό με «δράστη» πάλι τον αρχηγό τους Χρήστο Κατσίκα, που πλάσαρε εύκολα μετά την μπαλιά του Γιώργου Παππά.

Στα 3 με Κιούση

Ο νεοεισελθών Μιχάλης Κιούσης (Φωτογραφία) σκόραρε με χαμηλό σουτ το 0-3 στο 64΄, μετά την προσπάθεια του Τάσου Παπαχρήστου στο κάθετο δοκάρι.

Χρόνο σε Σερπάνο

Την πρώτη του συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου έκανε ο Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία), που αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή των γηπεδούχων.

Τελείωσε με 10 

Από πλευράς Τενεάτη ο Τάσος Μαζιώτης (Φωτογραφία) αποχώρησε στο 81ο λεπτό τραυματίας και η ομάδα του ολοκλήρωσε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Δημήτρης Ποτήρης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Αστόχησε ο Μισύρης

Στην μοναδική του ευκαιρία στο ματς στο 86ο λεπτό ο Αίολος πλησίασε στο πρώτο του τέρμα στο παιχνίδι, αλλά και στα μπαράζ. Ο προωθημένος Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία) πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση, μετά την ασίστ του Κώστα Ρούσση.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Αζακάς, Μισύρης, Κοτρώνης, Καλύβας(72΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Σκοπέτος, Μπόνιας(41΄ λ.τρ Μάρκης, 81΄ λ.τρ Σερπάνος), Φούκας, Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός(72΄ Πιστιόλης)

Τενεάτης Αθικίων (Δημήτρης Ποτήρης): Ταμπάκου, Ποτήρης Ρ., Ποτήρης Γ., Μαρινός(69΄ Μπαστούνης), Τζαναβάρας Γ.(66΄ Μαζιώτης), Λέκκας, Παππάς(66΄ Στέφης), Παπαχρήστου, Τσουμάνης(61΄ Κιούσης), Αντωνίου(46΄ Οικονόμου Π.), Κατσίκας

Πηγή: evrytaniasport.gr