Αίολος-Χαλκίδα 0-4

Με ήττα από την ισχυρότερη Χαλκίδα μπήκε στα μπαράζ ανόδου ο Αίολος. Οι πρωταθλητές Εύβοιας επικράτησαν με 0-4 των πρωταθλητών Ευρυτανίας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής για τον 6ο Όμιλο. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα παίζοντας με σημαντικές, απουσίες αλλά και χάνοντας λόγω τραυματισμού το βασικό του δίδυμο στο κέντρο της άμυνας προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Κώστα Ρούσση. Στην επανάληψη δέχτηκε δυο ακόμη γκολ για το τελικό 0-4. Εξ αρχής στόχους του είναι να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός στη δύσκολη διαδικασία.

Χωρίς 3

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας δεν είχε στην διάθεση τους για επαγγελματικούς λόγους τους πρωτοκλασάτους Λευτέρη Αδάμ και Άλεξ Μπακαλίδη, καθώς και το νεαρό Γιάννη Πιστιόλη λόγω μαθητικής εκδρομής.

Πρώην συμπαίκτες

Ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Δημήτρης Ρούσσης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τεχνικό της Χαλκίδας Πέτρο Ζουρούδη, όπου είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν με την ομάδα του Παναιτωλικού. Συμπαίκτης με τον Ρούσση έχει υπάρξει και ο Άγγελο Γκιόκας πριν λίγα χρόνια με την Επισκοπή Ρεθύμνου.

Α΄ Μέρος

Σημαντικό προβάδισμα

Η φιλοξενούμενη Χαλκίδα σκόραρε δυο φορές στο πρώτο μέρος παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 0-2.

Δοκάρι στην 1η «επίσκεψη»

Ο Α.Ο.Χ. στο 11΄ είχε δοκάρι, όταν ο Άγγελος Γκιόκας σέντραρε από δεξιά, ο Νίκος Μαστροκώστας πήρε την κεφαλιά ο Σπύρος Κοκονδύνης απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Προηγήθηκε με Καραχάλιο

Η φιλοξενούμενη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 16΄ όταν μετά την εκτέλεση πλάγιου του Κώστα Τζάβρα από αριστερά την κεφαλιά του Νίκου Μαστροκώστα, ο Μάριος Καραχάλιος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1.

Ο ίδιος σκόρερ

Ο Μάριος Καραχάλιος στο 39΄ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αφού βρέθηκε τετ α τετ με τον Σπύρο Κοκονδύνη μετά την μπαλιά του Παρασκευά Σπυράκη πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-2.

Από μια αναγκαστική

Οι δυο ομάδες είχαν από μια αναγκαστική αλλαγή στο 1ο ημίχρονο στο 23΄ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς ο Χάρης Ζαραβέλης του Αίολου με τον Ταξιάρχη Καλύβα να τον αντικαθιστά, ενώ στο 37΄ ο Κώστας Τζάβρας αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Παρασκευά Σπυράκη.

«Άγγιξε» το γκολ

 

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας πλησίασαν το γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Άγγελου Παχή από δεξιά το μονοκόμματο σουτ του Κώστα Ρούσση (Φωτογραφία) κατέληξε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.

Β΄ Μέρος

Ακόμη δυο

Οι πρωταθλητές Εύβοιας σκόραραν άλλες δυο φορές στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο τελικό 0-4.

Εκτός και ο Δ. Ρούσσης

Στο 54΄οι γηπεδούχοι έχασαν λόγω τραυματισμού και τον δεύτερο κεντρικό τους αμυντικό αφού ο Δημήτρης Ρούσσης αποχώρησε τραυματίας με τον Πάνο Αζακά να περνάει στην θέση του και να επιστρέφει σε επίσημο ματς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα..

Τον πρόλαβε στην έξοδο

 

Στο 68΄ ο Κώστας Σπανός (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον Σπύρο Κοκονδύνη μετά την μπαλιά του Βασίλη Κολιόπουλου, πρόλαβε και πλάσαρε εκτός περιοχής στην έξοδο τον τερματοφύλακα του Αίολου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Φινάλε με γκολ Μαστροκώστα

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το 4ο τους γκολ στο ματς όταν ο Νίκος Μαστροκώστας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Αίολου, μετά τη σέντρα του Γιάννη (Κ) Τσολάκου.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Σκοπέτος, Μισύρης, Ζαραβέλης(23΄ λ.τρ. Καλύβας), Ρούσσης Δ.(54΄ λ.τρ. Αζακάς), Φούκας(88΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπόνιας(88΄ Καρφής), Μάρκης(46΄ Κοτρώνης), Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός

Χαλκίδα (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλλαγίτης, Κολιόπουλος, Τσολάκος Ι.(Κ), Τζάβρας(37΄ λ.τρ. Σπυράκης), Γεωργίου, Χαλιώτης(71΄ Μετοχιάτης), Ζουλιώτης(71΄ Τρεπεκλής), Τσολάκος Ι.(Α), Καραχάλιος(60΄ Σπανός), Μαστροκώστας, Γκιόκας(60΄ Λουκάς)

Πηγή: evrytaniasport.gr