Αίολος-Άγραφα 6-0

Σε «περίπατο» μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής ο Αίολος, που επιβλήθηκε εύκολα με 6-0 του Κατσαντώνη Αγράφων.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ξεκινώντας στις 3.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού το «αφεντικό» και κυριάρχησε, σκοράροντας πέντε φορές στο πρώτο μέρος και μια στην επανάληψη. Ο Νίκος Καρακούσης ήταν ο πρωταγωνιστής με δυο τέρματα και ένα δοκάρι, ενώ τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν και οι: Κώστας Μπόνιας (Πέναλτι), Παναγιώτης Χρυσικός (Μετά από δοκάρι του Δημήτρη Ίβρου), Άγγελος Παχής και Γιάννης Πιστιόλης. Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έκαναν το 3 στα 3 και μοιράζονται την κορυφή με την Ποταμιά με 9 πόντους.

Ένταξη Μεταξούλη

Στον πάγκο του Αιόλου βρέθηκε ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία), που κάνει την 3η του θητεία στην ομάδα.

3Χ3

Ο Αίολος έφτασε στην 3η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Μαζί με την Ποταμιά είναι οι δυο βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Α΄ Μέρος

Εύκολα οι «Αιολίτες»

Ο Αίολος ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 5-0, μετατρέποντας το ματς σε τυπική διαδικασία. Είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Από την άλλη πλευρά ο Κατσαντώνης απείλησε με τον Παναγιώτη Κρασιά και τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.

Γρήγορο πέναλτι

Ο Αίολος προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία). Στην παράβαση υπέπεσε ο Σπύρος Ζευγουλάς, ανατρέποντας τον Αποστόλη Φούκα. Ο Μπόνιας αποχώρησε λίγο αργότερα τραυματίας, παραχωρώντας τη θέση του στον Δημήτρη Κοτρώνη.

Δοκάρι και γκολ στην επαναφορά

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα γκολ τους στο 14΄ με κεφαλιά του Παναγιώτη Χρυσικού (Φωτογραφία αριστερά), που πήρε το «ριμπάουντ» μετά από κεφαλιά του Δημήτρη Ίβρου (Φωτογραφία δεξιά) στο αντίπαλο δοκάρι.

Δυο ακόμη με στημένες μπάλες

Με προβολή του Νίκου Καρακούση στο 16΄ από χτύπημα κόρνερ του Άγγελου Παχή έγινε το 3-0 στο 16΄.  Ο «σπεσιαλίστας» Παχής (Φωτογραφία) από δημιουργός έγινε σκόρερ και στο 30ο λεπτό σκόραρε με απευθείας χτύπημα κόρνερ (!) το 4-0.

5ο με «Τότι»

Καταιγιστικός ήταν ο Αίολος και στο 42΄ ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Αποστόλη Φούκα και έκλεισε το ημίχρονο στο 5-0.

Β΄ Μέρος

Δεν ξέφυγε το σκορ

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ, με τους Αγραφιώτες να παλεύουν φιλότιμα, διατηρώντας το σκορ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Τετράδα αλλαγών

Ο προπονητής του Αιόλου Δημήτρης Τσιγαρίδας πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές στο ημίχρονο. Πέρασε τους: Θωμά Χαντζή, Παναγιώτη Μπουμπουρή, Φώτη Χρυσικό και Γιάννη Τσάρα. Αντίθετα ο Γιώργος Κρασιάς είχε μόλις μια αλλαγή στη διάθεση του.

2ο προσωπικό Καρακούση

Ο κορυφαίος του Αιόλου Νίκος Καρακούσης (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ πέτυχε το τελικό 6-0 στο 84΄, φτάνοντας τα δυο προσωπικά γκολ στο ματς. Νωρίτερα είχε και δοκάρι.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Χρυσικός Π., Μισύρης(46΄ Τσάρας), Ρούσσης, Ίβρος(46΄ Χαντζής), Καλύβας Η., Μπόνιας(32΄ λ.τρ Κοτρώνης), Πιστιόλης(46΄ Χρυσικός Φ.), Παχής, Καρακούσης, Φούκας(46΄ Μπουμπουρής)

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Ιωάννου, Καββαδίας, Τριανταφυλλόπουλος, Σκαρμούτσος, Δροσίνης, Τόλης, Κρασιάς, Καλύβας Κ., Γενιτσαρόπουλος, Ζευγουλάς, Καλτσής(46΄ Κατσαρός Π.)

 

Πηγή: https://www.evrytaniasport.gr/2022/11/6-0.html