Αίολος-Ελλοπιακός 1-2

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμη ματς ο Αίολος που ηττήθηκε δύσκολα με 1-2 μέσα στο Καρπενήσι από τον Ελλοπιακό, ο οποίος «καίγονταν» για το τρίποντο ανόδου στην 3η εθνική.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/6) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και ζέστη, παρουσία περίπου 100 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μη έχοντας και βαθμολογικό κίνητρο, άλλα και άγχος έκανε μια νέα πολύ καλή εμφάνιση στο μίνι πρωτάθλημα δυσκολεύοντας αρεστά τον αντίπαλο. Παρότι οι πρωταθλητές Ευρυτανία έμειναν πίσω στο σκορ στο 24΄, ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 40΄ ισοφάρισε σε 1-1. Στο δεύτερο μέρος σε μια αδράνεια της άμυνας στο 61΄ ήρθε το 1-2, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα και για οφσάιντ. Οι Ευρυτάνες πάλεψαν για την ισοφάριση και τον βαθμό γοήτρου μέχρι το 93΄ έχοντας 2-3 καλές στιγμές.

Ο Ελλοπιακός του Σωτήρη Παπαναστασίου ήθελε οπωσδήποτε την νίκη, για να πανηγύρισει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και είχε αρκετό άγχος και πολλά λάθη στο παιχνίδι τους. Οι πρωταθλητές Βοιωτίας προηγήθηκαν στο 24΄ με ένα έξοχο γκολ του Βασίλη Ριζαϊ, ενώ αν και ισοφαρίστηκαν, βρήκαν το γκολ νίκης στο 61΄ με τον φορ Κώστα Σπανό. Στο 0-0 είχαν ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ στο 20΄ με τον Ηλία Τσέλλο.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου, φτάνοντας τους 12 βαθμούς, ενώ ο Αίολος τερμάτισε 7ος χωρίς πόντο, αλλά με αρκετά καλές εμφανίσεις και βελτιωμένη παρουσία σε σχέση με την περσινή συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Την άνοδο κέρδισαν Νέα Αρτάκη, Ελλοπιακός και ΠΑΣ Κόρινθος.

Οι 6….των 6

Νίκος Καρανάσιος, Ηλίας Καλύβας, Νίκος Σκοπέτος, Νίκος Καρακούσης, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Πιστιόλης έπαιξαν και στα 6 παιχνίδια των πρωταθλητών Ευρυτανίας στο μίνι πρωτάθλημα. Μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του Αιόλου Καρακούσης δεν απουσίασε από κανένα ματς όλης της αγωνιστικής περιόδου.

Απώλεια ο Παχής

Ο Αίολος δεν είχε την διάθεση του για δεύτερο σερί ματς τον ποιοτικό μέσο Άγγελο Παχή. Αντίθετα επανήλθαν οι: Δημήτρης Ρούσσης, Αποστόλης Φούκας, Θωμάς Χαντζής και Κώστας Μπόνιας.

Καλύτερο πρόσωπο-Ίδιος απολογισμός

Στο φετινό μίνι πρωτάθλημα οι Ευρυτάνες βελτίωσαν κατά πολύ την περυσινή αγωνιστική τους παρουσία, παραμένοντας παρόλα αυτά ξανά χωρίς βαθμολογική συγκομιδή (6 ήττες και τέρματα 3-18 έναντι 0-26 των περυσινών). Δυο γκολ πέτυχε ο Άλεξ Μπακαλίδης και ένα ο Νίκος Καρακούσης.

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο 45λεπτο

Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Ακυρωθέν γκολ

Στο 20΄ ο Ηλίας Τσέλλος (Φωτογρφία) σκόραρε, αλλά μετά από αρκετή καθυστέρηση ο δεύτερος βοηθός κ. Γιοβάνης υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ,  ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Εντυπωσιακό γκολ

Στο 24΄ ο Βασίλης Ριζάι (Φωτογραφία) έκανε την επέλαση από αριστερά και μετά από εντυπωσιακή κούρσα μπήκε στην περιοχή και με έξοχο διαγώνιο πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου πέτυχε το 0-1.

Η τέχνη του σκοραρίσματος

Ο έμπειρος Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) δεν ξέχασε την τέχνη του σκοραρίσματος και στο 40΄ βρέθηκε σε θέση βολής από τα όρια της περιοχής και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ελλοπιακού έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Ο «Μπάκα» σκόραρε για 2ο σερί ματς.

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό ματς

Ανοιχτό ματς έγινε και στην επανάληψη με τους γηπεδούχους μη έχοντας και το άγχος να παίζουν ελεύθερα και να δυσκολεύουν αρκετά τον αντίπαλο.

Το χρυσό γκολ ο Σπανός

Η Βοιωτική ομάδα πέτυχε το «χρυσό» γκολ ανόδου στο 61΄ ο Τζόρνταν με έξοχη μπαλιά έβγαλε τον Βασίλη Ριζαϊ τετ α τετ με τον Νίκο Καρανάσιο, ο φορ του Ελλοπιακού πλάσαρε ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην επαναφορά ο Κώστας Σπανός σκόραρε το 1-2.

Διαμαρτυρίες Αίολου

Οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές του Αίολου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσαιντ στην φάση του 61΄ στον πρώτο βοηθό Απόστολο Καλογριανίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή της απόφασης από την διαιτητική ομάδα.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Σκοπέτος(72΄ Τσούκας), Μισύρης, Ρούσσης, Χαντζής, Καλύβας, Μπόνιας(67΄ Κοτρώνης), Φούκας, Παπανικολάου, Καρακούσης, Μπακαλίδης(67΄ Πιστιόλης)

Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπαναστασίου): Κουτρούμπας, Δήμου(89΄ Αρκουδής), Σεχαϊ, Ευθυμίου, Τσέλλος, Λάμπρου, Ρεσβάνης, Σκουρτανιώτης, Σπανός, Ριζαϊ, Ρουπάκας(54΄Τζόρνταν)