Νέα Αρτάκη-Αίολος 3-0

Για το καλύτερο δυνατό προσπάθησε ο Αίολος, ο οποίος στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου ηττήθηκε με 3-0 από την πανίσχυρη Νέα Αρτάκη, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία για την καθοριστική φάση του 44ου λεπτού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Αρτάκης «Νίκος Κίλιμπας», αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Η Νέα Αρτάκη του Γιάννη Καρβέλη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις με το «δεξί». Χρειάστηκε ωστόσο ένα αμσφισβητούμενο πέναλτι στο 45΄ με τον Γκέρσι Τόρα να ευστοχεί, ώστε «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Στην επανάληψη ο Δημήτρης Στασινόπουλος και ο Λεωνίδας Μεγάλος διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Μεγάλος και Τόρα είχαν μάλιστα προσπάθειες και στο αντίπαλο δοκάρι στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με μαζική άμυνα κατάφερε να διατηρήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα έχει διαιτητικά παράπονα για το πέναλτι που υποδείχτηκε εις βάρους του στο φινάλε του ημιχρόνου, ενώ διαμαρτύρεται και για φάουλ πάνω στον κορυφαίο Νίκο Καρανάσιο στη φάση του τρίτου τέρματος. Η προσπάθεια του στο μίνι πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του νομού Ευρυτανίας.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική την Τετάρτη 18 Μαΐου οι νταμπλούχοι Εύβοιας θα παίξουν εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ενώ οι πρωταθλητές Ευρυτανίας υποδέχονται την Κορωνίδα Κοιλάδας.

Ανταγωνιστικός ο Αίολος

Στη δεύτερη του συνεχόμενη παρουσία στα Play Off ο Αίολος παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου. Φανέλα βασικού πήρε ο Θωμάς Χαντζής (Φωτογραφία), που πλαισίωσε τον Δημήτρη Ρούσση και τον Ηλία Καλύβα στην άμυνα του Αιόλου.

Κορυφαίος ο «1»

Ο έμπειρος τερματοφύλακας Νίκος Καρανάσιος (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ του Αιόλου.

Δικαιολογημένα παράπονα

Οι Αίολος έχει δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για την υπόδειξη του πέναλτι στο 44΄ εις βάρος του, καθώς και για τoν μη καταλογισμό φάουλ στον τερματοφύλακα του στη φάση του τρίτου γκολ.


Με πέναλτι στο παρά ένα

Η Νέα Αρτάκη άνοιξε το σκορ στο 44΄. Ο Γιάννης Σιαράπης έκανε σέντρα-σουτ και ο α΄ βοηθός κ. Κορωνιάς σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε παράβαση για χέρι από τον ποδοσφαιριστή του Αιόλου Ηλία Καλυβα, με τον ρέφερι κ. Σταύρου να στήνει την «άσπρη βούλα».

 Ο Γκέρσι Τόρα (Φωτογραφία) εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή κ. Σταύρου, με τον Γενικό Αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο να «κιτρινίζεται».

Β΄ Μέρος

Έφυγε το άγχος

Με δυο τέρματα η ομάδα του Γιάννη Καρβέλη οδηγήθηκε στο τελικό 3-0 απέναντι τους αρκετά τίμιους Ευρυτάνες.

«Αέρας» δυο γκολ

Οι γηπεδούχοι έκαναν δυο τα τέρματα τους με τον αρχηγό Δημήτρη Στασινόπουλο (Φωτογραφία) να σκοράρει μετά το χτύπημα φάουλ του Βαγγέλη Ντελέκου στο 60΄.

Στα 3 η Αρτάκη

Με διπλή προσπάθεια του Λεωνίδα Μεγάλου (Φωτογραφία) στο 79΄ η Νέα Αρτάκη έφτασε στο τελικό 3-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκόρερ πάνω στον τερματοφύλακα τους Νίκο Καρανάσιο.

Μια τελική

Ο Αίολος είχε τελική προσπάθεια με τον αριστερό μπακ Χριστόδουλο Μισύρη (Φωτογραφία), που «πάτησε» περιοχή στο 86΄ και σούταρε άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

Νέα Αρτάκη (Γιάννης Καρβέλης): Ντουμάνης, Ζουλιώτης(60΄ Ζουρμπουλής), Σεινταράσι, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Ντελέκος(78΄ Ρεπετσάς), Χατζηστάμου, Σιαράπης(68΄ Χαλιώτης), Τόρα(68΄ Λούκας), Ζαχαρόπουλος(60΄ Κανάνι), Μεγάλος

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(57΄ Χρυσικός Π.), Μισύρης, Ρούσσης, Χαντζής, Καλύβας, Μπόνιας(57΄ Σκοπέτος), Παχής, Μπακαλίδης(85΄ Πιστιόλης), Καρακούσης(85΄ Ίβρος), Παπανικολάου(66΄ Κοτρώνης)