Αίολος-Ποταμιά 2-0

Ο Αίολος ήταν ο νικητής του ντέρμπι κορυφής της Α΄ ΕΠΣΕ, επικρατώντας με 2-0 της Ποταμιάς και βρίσκεται «ένα τρίποντο» μακριά από τον τίτλο.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου και ξεκίνησε στις 15.45.  Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε το 7Χ7 και βρίσκεται μια «ανάσα» από την απευθείας κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προηγήθηκε στο 23΄ με τον Παναγιώτη Χρυσικό και έκανε δυο τα τέρματα της στο 41΄ με εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Ρούσση. Στο δεύτερο μέρος είχε και δοκάρι στο 71΄ σε προσπάθεια του Δημήτρη Ρούσση.

1 νίκη από τον τίτλο

Ο Αίολος με νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ την επόμενη αγωνιστική κατακτά το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας, το οποίο και θα είναι το 6ο της ιστορία του.

Διαιτησία Super League 1

Το παιχνίδι σφύριξε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Φωτογραφία) από τα Γρεβενά, που δεν συνάντησε δυσκολίες. Ο ταλαντούχος ρέφερι βρίσκεται στους πίνακες της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πολύ καλοί και οι αξιολογημένοι βοηθοί διαιτητές 3ης κατηγορίας Σπύρος Μπύρος και Θοδωρής Κατσαρός της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

MVP ο Φούκας 

Με μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι ο βραχύσωμος δεξιός οπισθοφύλακας του Αιόλου Τόλης Φούκας ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης.

Μηδέν παθητικό

Ο Σπύρος Κοκονδυνης του Αίολου δεν έχει δεχτεί γκολ στις 7 αναμετρήσεις και όπως όλα δείχνουν θα καταρρίψει το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας της Α΄ Ευρυτανίας. Η καλύτερη επίδοση είναι 2 γκολ παθητικό και την έχει ο ΑΠΟΚ από την σεζόν 2019-2020 με προπονητή και πάλι τον Δημήτρη Τσιγαρίδα.

3Χ3 Αίολου

Ο Αίολος σκοράρει για τρίτο σερί ματς δυο γκολ κόντρα στην Ποταμιά και την κερδίζει και στις 3 αναμετρήσεις. Με 2-0 είχε λήξει και το σκορ του Α΄ γύρου, ενώ για το κύπελλο ο Αίολος κέρδισε με 2-1.

Σαφές προβάδισμα

Ο Αίολος πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, αφού προηγήθηκε με 2-0.

Άνοιξε το σκορ με Χρυσικό

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα προηγήθηκε στο 23΄, όταν ο Τόλης Φούκας έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε και ο Παναγιώτης Χρυσικός από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία πραγματοποίησε το 1-0. Ο νεαρός άσος πέτυχε το 3ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.



Ο Αίολος στο 41΄ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώστα Κουτσουπιά πάνω στον Τόλη Φούκα. Ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, την πρώτη του εκτέλεση απέκρουσε ο Γιώργος Καλύβας (Στην συνέχεια της φάσης ο Παναγιώτης Χρυσικός σκόραρε), ο οποίος όμως ήταν σε λανθασμένη θέση, με τον ρέφερι Κωνσταντίνο Τσέτσιλα να υποδεικνύει επανάληψη. Την δεύτερη εκτέλεση ο Λαρυμνιώτης φορ την έστειλε ψηλά στην αριστερή γωνία «γράφοντας» το τελικό 2-0. Ο 40χρονος πρώτος σκόρερ της κατηγορίας έφτασε τα 15 γκολ.

Β΄ Μέρος

Έλεγξε τον ρυθμό

Ο Αίολος έλεγξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και παράλληλα δημιούργησε και τις ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ.

Δοκάρι Δ. Ρούσση

Ο γηπεδούχος Αίολος είχε δοκάρι στο 71΄ όταν ο Χριστόδουλος Μισύρης σέντραρε από αριστερά και το χαμηλό γυριστό σουτ του Ρούσση Δ. κατέληξε στο δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαριδας): Κοκονδύνης, Φούκας, Μισύρης, Ζαραβέλης, Αδάμ(66΄ Μάρκης), Παχής, Μπόνιας(77΄ Καλύβας Τ.), Ρούσσης Δ., Ρούσσης Κ.(82΄ Σκοπέτος), Μπακαλίδης, Χρυσικός Π.(82΄ Πιστιόλης)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς Κ., Κουτσουπιάς Θ.(69΄ Γιαννακόπουλος), Γούλας(72΄ Σαπούνης), Γουλέτας, Ηλιάδης(59΄ λ.τρ. Πλεξίδας), Λέρης, Σταμούλης Κ.