Ακαδημία-Αίολος 0-2

Με νίκη έκλεισε το έτος ο πρωταθλητής χειμώνα Αίολος, που επιβλήθηκε με 2-0 της ανταγωνιστικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Οι νικητές σημάδεψαν και 5 φορές τα αντίπαλα δοκάρια (!)

Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα απόφυγε ένα ακόμη εμπόδιο, φτάνοντας τις 7 νίκες σε ισάριθμα ματς και τελείωσε ιδανικά στην κορυφή το έτος με 18 πόντους. Σκόραραν στην επανάληψη οι: Αποστόλης Φούκας και Νίκος Καρακούσης. Οι νικητές είχαν και 5 δοκάρια, δυο με τον Γιάννη Πιστιόλη, δυο με τον Χριστόδουλο Μισύρη και ένα με τον Νίκο Καρακούση.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το 2022. Θα τεθούν αντιμέτωπες εκ νέου το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου στον προημιτελικό κυπέλλου

7X7

Ο νταμπλούχος Αίολος αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα, τελειώνοντας τον πρώτο γύρο με το απόλυτο 7 στα 7.

Ευκαιρία σε μικρούς 

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έδωσε φανέλα βασικού στον Φώτη Χρυσικό και στον Κώστα Σερπάνο. Και οι δυο άρχισαν από την Ακαδημία.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή χωρίς γκολ

Ο Αίολος είχε την υπεροχή στο α΄ μέρος, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, μένοντας στο 0-0.

Πρώτο δοκάρι

Η προσπάθεια του Γιάννη Πιστιόλη (Φωτογραφία) στο 18΄ προσέκρουσε στο δοκάρι του Γιάννη Τσάνε.

Β΄ Μέρος

Βρήκε δίχτυα με Φούκα & Καρακούση

Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 58΄ με κεφαλιά του Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία αριστερά) στο 58΄ μετά το κόρνερ του Κώστα Μπόνια. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Νίκος Καρακούσης (Φωτογραφία δεξία) με το 4ο φετινό του τέρμα πέτυχε το 0-2, που έμελλε να είναι και το τελικό.

«Κουνήθηκαν» τα δοκάρια

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Ακαδημίας Γιάννης Τσάνε είδα ακόμη τέσσερις φορές να προσκρούει η μπάλα στα δοκάρια του, με τον Γιάννη Πιστιόλη στο 48΄, τον Χριστόδουλο Μισύρη (Φωτογραφία) στο 57΄ και στο 76΄ και τον Νίκο Καρακούση στο 92΄.

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καραγιάννης(72΄ Τσιλίκας), Ρεσίτης, Γραβιάς, Ανδρέου, Κοτρώνης, Παπαροιδάμης, Παλαιολόγος(68΄ Καλογιάννης), Παρούτσας, Μουρτογιάννης, Τσιάρας (62΄ Μαντέκας)

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Χρυσικός Φ.(46΄ Σκοπέτος), Καλύβας, Κοτρώνης, Σερπάνος(46΄ Φούκας), Μπόνιας, Πιστιόλης, Μεταξούλης(77΄ Ίβρος), Καρακούσης, Παχής(77΄ Καρφής)

Πηγή: https://www.evrytaniasport.gr/2022/12/0-2.html