Ακαδημία-Αίολος 0-3

Με το «δεξί» μπήκε στο πρωτάθλημα ο ισχυρός Αίολος, που επιβλήθηκε με 0-3 της ιδιαίτερα μαχητικής και ανταγωνιστικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Το ματς έγινε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα επιβλήθηκε δίκαια, έχοντας σταθερή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Χάρης Ζαραβέλης στο προτελευταίο λεπτό του α΄ μέρους και οι: Άγγελος Παχής και Κώστας Ρούσσης στην επανάληψη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, το οποίο είχε και δοκάρι με τον Πάνο Χρυσικό.

 

Με «Μπάκα» ο Αίολος

 

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αιόλου έκανε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΑΠΟΚ. Είχε αγωνιστεί ξανά στον Αίολο τη σαιζόν 2012-2013 και τη Δ΄ Εθνική. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στοχεύει στην κατάκτηση και των δυο τίτλων.

 

Σημαντική ευκαιρία

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αίολο χάθηκε στο 16ο λεπτό, όταν το σουτ του Πάνου Χρυσικού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη, που απέκρουσε την πορεία της μπάλας, που κατέληξε σε κόρνερ.

«Ξεκλείδωσε» στο φινάλε

 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στο γκολ σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45΄, ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) προωθήθηκε σε χτύπημα φάουλ του Άγγελου Παχή και με ψύχραιμο πλασέ μετά από «αναμπουμπούλα» στα αντίπαλα καρέ σημείωσε το 0-1.


Από κόρνερ….γκολ

Από τα πόδια του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία) επετεύχθη το 0-2 στο 50ο λεπτό. Ο 26χρονος σκόραρε με απευθείας χτύπημα κόρνερ από δεξιά, με την μπάλα να περνά από όλους και να καταλήγει στα στο βάθος την εστίας, με τον Πάνο Χρυσικό να έχει κάνει κίνηση προς αυτή.

Έξοχο τέρμα Ρούσση

Με πολύ όμορφο προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) διαμόρφωσε στο 63΄ το 0-3.

Ο νεαρότερος Καρφής


Ντεμπούτο με τον Αίολο έκανε ο 14χρονος Θανάσης Καρφής (Φωτογραφία) που αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα. Αποτελεί τον νεαρότερο παίχτη της κατηγορίας, όντας κατά δυο μήνες μικρότερος από τον αντίπαλο του Γιάννη Καραγιάννη.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Κελεσίδης Κ., Τσιάρας(70΄ Καραγιάννης), Δροσίνης, Μπίκας Π., Καραντάνας(70΄ Καρδαμπίκης), Παρούτσας(55΄ Σβερώνης), Κοτρώνης Α.(64΄ Ρεσίτης), Γυφτομήτρος, Κελεσίδης Γ.(70΄ Παλαιολόγος), Μουρτογιάννης

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας(67΄ Καρφής), Μισύρης, Ζαραβέλης, Κοτρώνης Δ., Μπακαλίδης(67΄ Σκοπέτος), Μπόνιας(64΄ Σερπάνος), Παχής, Ρούσσης, Πιστιόλης(61΄ Μάρκης), Χρυσικός